Tak tahu nak masak apa bulan puasa ni? Jom kita ber"shellout"


Bahan2 mentah.....siput xdak 😰
Celurkan seafood dan tapis..


Bahan tumisan..kicap utk hasilkan warna gelap masakan..
*cili kisar ( lebihkan klu nak pedas )
*rempah kari daging
Kurang dari 1 sudu ok..klau lebih nanti rasa kari pulak


Cairkan butter....tumis bawang putih hingga wangi..masukkan rempah kari dan cili kisar( kurang dari 1 sudu ) masukkan sos BBQ .. masukkan sedikit air rebusan bahan mentah tadi....tumis hingga pecah minyak....


Masukkan seafood dan kacau sebati...( api besar ..fungsi utk elakkan air dari seafood keluar - pastikan jgn smpai hangit lak ) ..bila nmpak seafood dh hmpir msak..sederhanakan api. kacau himgga masak....perasakan dgn garam kicap dan gula..masukkan sayuran..






Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 comments:

Post a Comment